• errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com





KUTSAL TOPRAKLAR

NAMAZ VAKİTLERİ

HANGİ TAKVİMİ KULLANIYORSUNUZ ?
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBügün175
mod_vvisit_counterDün302
mod_vvisit_counterBu Hafta477
mod_vvisit_counterBu Ay5159
mod_vvisit_counterTüm Günler2373565


HOŞ GELDİN EY ON BİR AYIN SULTANI YA ŞEHRİ RAMAZAN


Teşrifleri ile Müslümanların şereflendiği ramazan herkese farklı yaklaşır. Kendine hürmet edenler için, içinde sayısız nimet ve faziletlerin bulunduğu mübarek bir aydır.
Ramazan Müslümanları,   kendi ikliminde İslami bir hayatla yaşatır. Ramazan, uyku düzenimizin ve alışkanlıklarımızın değiştiği mübarek bir aydır. Gün boyu oruç tutup akşam namazını müteakip iftar etmek ve gecenin sonu seherin başlangıcında sahur yapmakla terbiye edilen nefsimiz ve ruhumuz fazlalıklarından arınarak disiplinli bir şekilde Allaha yönelir. Bu disiplinler insan fıtratına uygun olmakla beraber oruç tutmak ve oruç açmak gibi sınırları muhafaza etmek hepsi birer ibadettir.
Bu mübarek bir ay;  İnsan ilişkilerinin yumuşayarak insani bir zeminde beşeri münasebetlerin kurulduğu zaman dilimidir. .
Taşlaşan kalplerin yumuşadığı, İftar sofralarının paylaşıldığı, yetimlerin başlarının okşandığı, Müslümanların nefisin şehvet bağlarından kurtulduğu ve adeta melekleştiği bir aydır.
Bu ayın bir başka nimeti de Kur’an ayı olmasıdır. Zira Rabbimiz tarafından arşta mahfuz edilip Cebrail(as) aracılığı ile Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (sav) ya indirilen mucize kitap bu ayda arza inmiştir Kur’an yine bu ayda Peygamberimiz ve Cebrail (as) arasında mukabele olmuştur. Dolayısı ile bu güzel ibadet bir gelenek halinde Müslümanlar tarafından bu ay içinde icra edilir.

Kuran ki; peygamberimizin fem-i muhsininden, vücud-u nazeninden süzülüp gelen bir emaneti kutsiyedir. Bu öyle bir nimettir ki kulu Rabbisine yaklaştırır. Böylece Allaha kelamı ile anlayarak veya anlamayarak yakın olduğumuz bir ibadettir. Şüphesiz gelen rabbi mesajı anlamak ve daha da ötesi hayata hâkim kılmak ideal olanıdır. Bazı hocalar anlamadan okunan kuranın teyp gibi tekrar etmenin faydası yok deseler de deriz ki teneffüs ettiğimiz hava ve yediğimiz gıdaların vücudumuza faydalı olması muhakkaktır. Bilerek veya bilmeyerek yapılması faydayı faydasız hale getirmez.

Ramazan;
- İnanarak sevabını Allah’tan bekleyerek oruç tutanların melekleştiği
- Müslümanların beş vakit namazın dışında mukabele ve teravihlerle mukaddes mekânlarda kenetleştiği
- Vücut zekâtının ödenip saflığın temizliğin ruhta tesis edildiği
- Yıl boyunca vücut ve ruhumuzda biriken fazlalıkların yakıldığı
- Oruç sayesinde ruhumuzun masivadan arındığı mübarek bir aydır.
İslam dini vücuda eziyet ederek Allaha ulaşmak yerine vücudu terbiye ederek Allaha vasıl olmayı esas alır. İslam dini beden ruh çatışmasını reddeder. Beden ve ruh ahengi ile ibadet gerçekleşir. Ramazan ayı insan bedenine birtakım beceriler kazandırır. Bu becerilerin beyinde kalıcı olması tekrarla mümkündür.
Üç türlü oruç ibadeti vardır.
1-Avamın orucu
2-Havvasın orucu
3-Has ul havasın orucu
Birincisi muayyen bir zamanda yemek içmek ve cinsi münasebetten uzak kalanların tuttuğu oruçtur. İkincisi bunları yapmakla beraber bedenin tüm organlarını Allah’ın yasakladığı tüm şeylerden uzak tutmakla mümkündür. Üçüncüsü ise bunların fevkinde kalbide samimi riyasız olmaya zorlamaktır. Bu hal nebi ve velilere mahsustur.
Bilindiği üzere bu mübarek ayda kimileri aç kalırken kimileride açları doyurur. Bu ayda huzur bulmak için daima huzurda olduğumuz bilincinde olmak lazım.
Bu ayda fark ettiğimiz bir başka güzellik te teravihlerde camilerin cıvıl cıvıl çocuklarla dolup kutsal mabedlerle içinde büyüklerin ibadet dünyası ile de tanışma fırsatı buldukları bir aydır.. Caddeler bu ayda ramazanın feyz bereketini anlatan mahyalarla bir başka güzelleşir.
Ramazanı fark etmek, duyarlı olmak ve ibadetle iç içe yaşamak lazımdır. Yoksa Peygamberimizin mübarek uyarısını unutmayalım!
“Ramazan ayı içerisinde kendini affettirmeyene yazıklar olsun”.
Yazan:  Rufai Seyyidleri.

İmsak ve Yatsı vakitleri doğru mu? Fecri Kazib-Fecri sadık nedir.Youtube'de (izle)

 

 


www.errufai.web.tv

 

Bir Ayet

Sure: Yusuf (12)
Ayet :91
   قَالُواْ تَاللّهِ لَقَدْ آثَرَكَ اللّهُ عَلَيْنَا وَإِن كُنَّا لَخَاطِئِينَ
12."Allah şahittir ki" dediler, "gerçekten Allah seni kesin bir biçimde bizim üstümüze çıkardı ve biz gerçekten günahkar kimselerdik!"