• errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com





KUTSAL TOPRAKLAR

NAMAZ VAKİTLERİ

HANGİ TAKVİMİ KULLANIYORSUNUZ ?
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBügün53
mod_vvisit_counterDün267
mod_vvisit_counterBu Hafta1337
mod_vvisit_counterBu Ay4700
mod_vvisit_counterTüm Günler2381778
ILK KIBLEMIZ MESCID-I AKSA

İLK KIBLEMİZ MESCİD-İ AKSA

Mescidi Aksa Kudüs ve Müslümanlar...

Müslümanlar için yeryüzündeki kutsal mekânların ilki ve ilk kıblemiz Hz. Davud (as) zamanında başlayıp ve Hz. Süleyman (as) zamanında tamamlan Mescid-i Aksadır. Mescid-i Aksa aynı zamanda Allah Rasülünün (sav) isra ve miraç olayının gerçekleştiği kutsal bir yerdir. Mescid-i Aksa Allah (cc) ve Peygamberimiz Hz.Rasulullahın (sav) övgüsüne mazhar olmuştur.

Rabbimiz Kuran-ı Kerim İsra suresi birinci ayeti kerime de: Subhânellezî esrâ biabdihîleylenminelmescidilharâmi ilâlmescidilaksallezî bâraknâhavlehul inuriyehuminâyâtinâ, innehuhuvessemîulbasîr.
Âyetlerimizi göstermek için, kulunu geceleyin Mescid-i Haram’dan, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya yürüten Allah, Sübhan’dır (bütün noksanlıklardan münezzehtir). Muhakkak ki O, en iyi işiten, en iyi görendir.”Diye buyurmaktadır.

Hz.Rasulizi şan (sav) efendimiz : Yeryüzünde şu üç mescidden birisine yolculuk yapın. Mescid-i Nebevi (Mediney-i Münevverede bulunan Peygamber Mescidi), Mescid-i Haram (Mekkey-i Mükerremede bulunan Kabey-i Muazzama)

Allah Rasulü (sav) bir başka hadis-i şeriflerinde: Orası mahşer yeridir. Oraya (Mescid-i Aksaya) gidip içinde namaz kılın. Çünkü orada kılınan bir namaz başka yerde kılınan bin namaz gibidir. Oraya zeytinyağını hediye edersen, aydınlatmasında kullanılır. Kim bunu yaparsa oraya varmış gibi olur. (İbniMace)

Binlerce yıldır birçok medeniyete beşiklik yapan Kudüs ve çevresinde Hz.İbrahim, Hz.Yakup, Hz.Musa, Hz. Süleyman ve Hz.İsa(as) gibi nice peygamberler yaşamıştır. Evet, nice peygamberlerin tevhid mücadelesine sahne olmuş, ismi ve çevresiyle mukaddes ve mübarek kılınmış bir şehirdir.

Kudus tarihte darul harp iken Hz.Ömer (ra)’ın  halifeliği döneminde Müslümanlar tarafından fethedilerek asli hüviyetine kavuşmuş ve huzura kavuşmuştur. Daha sonra haçlı işgaline uğrayan bu kutsal şehir Müslüman komutan Selahattin Eyyubi tarafından tekrar fethedilmiş ve Müslümanlara emanet edilmiştir. Bu emanet Siyonistlerin oldu bittisiyleAmerika desteğini arkasına alan Yahudi İsrail’in baskısıyla Müslüman Filistinli kardeşlerimizin şiddet, baskı ve zulüm gördüğü büyük acıların yaşandığı bir yer olmuştur. Yıllardır mazlum Filistinli Müslümanların yaralanıp ve katledildiği huzursuzluk yurdu haline gelmiştir.

Ne mutlu bize ki aziz milletimiz, tarih boyunca Kudüs’le , Mescid-i Aksa ile Filistinli mazlum kardeşlerimizle gönül bağını hiçbir zaman koparmamıştır. İnşallah kıyamete kadar da koparmayacaktır. Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa bize Allah Rasülünün (sav) müjdesi ve emanetidir. Kudüs bizler için aziz ve kutsal bir şehirdir. Kudüs ve Mescid-i Aksa civarında yaşayanların değil, tüm yeryüzü Müslümanlarının ortak meselesidir.

Amerika’da etkin olan Yahudi Lobilerinin baskısı ile Amerika Başkanı verdiği bir kararla Kudüs ve çevresini huzursuzluk ve çatışma yurdu haline getirmiştir. Yeryüzündeki tüm Müslümanlar tevhid sancağı altında birleşip bu futursüz kararın karşısında içlerinden çıkaracakları Yeni Selahattin Eyyubilerle İslamın onuru olan Mescid-i Aksa ve Kudüsü kıyamete kadar kutsal islam toprağı olarak kalması için verilecek mücadeleden (cihaddan) geri durulmamalıdır. Siyonist işgal sökülüp atılıncaya kadar verilecek mücadele kutsal ve mübarektir.

 

Abdulbaki BABA

 


www.errufai.web.tv

 

Bir Ayet

Sure: Meryem (19)
Ayet :51
   وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مُوسَى إِنَّهُ كَانَ مُخْلَصاً وَكَانَ رَسُولاً نَّبِيّاً
19.Ve bu kitapta Musa´yı da an. Doğrusu, o da seçilmiş biriydi. (Allah´ın) haberci elçilerindendi.