• errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com





KUTSAL TOPRAKLAR

NAMAZ VAKİTLERİ

HANGİ TAKVİMİ KULLANIYORSUNUZ ?
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBügün47
mod_vvisit_counterDün235
mod_vvisit_counterBu Hafta754
mod_vvisit_counterBu Ay5915
mod_vvisit_counterTüm Günler2382993
2. KURTULUŞ SAVAŞI

BU MİLLET 2.KURTULUŞ SAVAŞINI YENİDEN KAZANDI

15 Temmuz 2016 Cuma Darbe girişimi ve sonucu: cuma akşamı gerçekte  9:00 ama halka yansıması saat 10 olan bir darbe girişimi atlattık. Öncelikle darbe de ölen 246 sivil ve polise Allah'tan rahmet yaralı 2185 vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Bir hafta sonrası itibarıyla (287 Polis,7423 Asker,2014 Hakim-Savcı,686 sivil) olmak üzere  Toplam:10.410 kişi göz alındı.Evet Türkiye tarihinde başta 60 darbesi 70 darbesi 80 darbesi sonra 17 Aralık post modern darbeler olmak üzere birçok darbe gördü. Bu aslında cumhuriyet tarihinde silahlı olarak yapılan dördüncü darbe girişimiydi Ama bu sefer oyunu bozan bir şey vardı neydi o'da Millet.!!!! Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve saklanmayarak televizyon kanalları aracılığıyla halka yaptığı çağrı özel tv haber kanalları ve asıl Kahraman halkın bu darbe girişimini reddetmesiydi. Darbecilerin unuttukları birşey vardı o da şuydu. Türkiye'ye artık 80 ve öncesi eski Türkiye değildi. Tek haber kaynağı olan TRT kanalının olduğu, cep telefonlarının olmadığı ve halkın darbe karşısında sadece üzülüp ağladığı bir Türkiye değildi. Sadece TRT televizyonu ele geçirip bir duyuru yayınlayıp ve sokağa çıkma yasağı ilan etmekle bu iş bitmiyor. Bu toplum artık farklı haber kaynaklarıyla gerçekleri gören bilinçli bir toplumdu. Vatanını milletini seven bu imanlı insanlar eğer başında güvendikleri bir lider olur ve kendisine çağrı yapılırsa tarih de olduğu gibi destan yazacak bir toplumdur.

Aslında burada özel televizyonların haber kanallarını kutlamak gerekiyor. Günümüzde yirmiye yakın haber kanalı var. Ama darbe girişiminin önlenmesinde içlerinde özellikle A.Haber ve CNN Türk'ün büyük başarısı bulunmaktadır. Neydi bu başarı 4.5 G teknolojisini kullanarak cumhurbaşkanımızla yapmış olduğu görüntülü konuşmayı canlı olarak yayınlayan ve vakit çok geçmeden insanlarımızın meydanlara dökülmesiyle darbe girişimcilerinin planını bozan en büyük başarıdır. insanlarımızın zaten yıllardır yapılagelen haksızlığa (özellikle Rahmetli Menderesin idamı gibi) zulme karşı birikmiş bir nefreti vardı ve cumhurbaşkanımızdan bu sinyali alır almaz halkın büyük çoğunluğu sokağa döküldü. Darbeciler o kadar Kin ve Nefret doluydu ki halkın üzerine Ateş açmakla tereddüt etmediler,ama buda onların sonu oldu.

Anadolu'da bir tabir vardır. Kusura bakmayın ama bu durumu çok iyi açıklıyor. “Eceli gelen köpek cami duvarına işer”. Gerçekten de darbeciler milli iradeye karşı çıkmakla ve kendi toplumuna karşı silah sıkmakla bir nevi intihar ettiler. Bunlar Örümcek kafalı basit düşünen tüm iradelerini başkasının eline teslim eden insanlardır.  Fakat halk en güzel cevabı verdi. Bu yüzdendir ki Kurtuluş Savaşı yeniden yaşandı ikinci kez kazanılmış oldu ve bununla birlikte artık Türkiye'de darbelerin önü tamamen kesilmiş oldu. Çünkü halka rağmen bir şey yapılamayacağı görüldü. Aslında bu işin yaşanması bir bakıma Hayır oldu. Nasıl Hayır oldu diyeceksiniz.? bir sürü ölen ve yaralanan insanlar var. Bakara 216 ayetinde Rabbimiz "Sizin hayır bildiğiniz şeylerde şer şer bildiğiniz şeylerde de Hayır vardır ama siz bunu bilemezsiniz" Buyurmaktadır. Evet demokrasi şehitlerimiz var ama bu sayede ordumuzdaki ve devlet kurumlarındaki hainler ayıklanmış olacak. Bu olay İslam alemine de artık bir avuç insanın bizim hür irademizi elimizden almalarına izin verilmeyeceğini gösterdi ve dünyaya da bir bakıma örnek oldu. Darbe girişiminin başarısız olmasında üç ana etken bulunmaktadır.

-Bunlardan ilki özel televizyonların başarısı; Gerçekten tebrik etmek gerekiyor ve burada 3G ve 4.5G teknoloji dediğimiz görüntülü konuşmanın da çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum Çünkü halk Cumhurbaşkanın bizatihi canlı görüntüsünü görerek tabiri caizse yediden yetmişe sokağa döküldü.

-ikincisi; Ülke tv den Turgay Güler'in çağrısıyla camilerden sürekli Sala okuyarak halkı uyandırıp bilgilenmesini sağlayan yürekli imamlarımızı ve iş makinalarını tankların önüne çektiren belediye başkanlarını da da unutmamak gerekir.

-üçüncüsüde; Meydanlara koşan bu insanlarımız Silahsız bir şekilde sadece yürekleriyle ve bedenleriyle birlikte bu mermilerin ve tankların üzerine gitti.Yaralandılar hatta öldüler ama asla kaçmadılar , peki bunların Şehitlik derecesi nedir diye sorarsanız.

Şehitlik vatanı, milleti dini bayrağı ve namusu için ölenlere şehit denir. Sadece cephede ölenler Şehit değildir Bunlar da aynı derecede şehittirler. Ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet  geride kalan yakınlarına sabrı cemil diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Ama bu toplum yüzyıllarca unutulmayacak bir destan yazdı gerçekten. Ümit ediyorum ki  bu direniş tüm İslam ülkelerine de örnek olur. Allaha emanet olun...

Rufai Seyyitleri


 


www.errufai.web.tv

 

Bir Ayet

Sure: Casiye (45)
Ayet :4
   وَفِي خَلْقِكُمْ وَمَا يَبُثُّ مِن دَابَّةٍ آيَاتٌ لِّقَوْمٍ يُوقِنُونَ
45.Kendi yaratılışınızda ve O´nun (yeryüzüne) serpiştirdiği hayvan (tür)ler(in)de bütün kalpleriyle inananlar için mesajlar vardır.