• errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com





KUTSAL TOPRAKLAR

NAMAZ VAKİTLERİ

HANGİ TAKVİMİ KULLANIYORSUNUZ ?
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBügün137
mod_vvisit_counterDün235
mod_vvisit_counterBu Hafta844
mod_vvisit_counterBu Ay6005
mod_vvisit_counterTüm Günler2383083
ANAMA VE TESEKKUR

Seyyid H.Ahmet Baba ile Seyyid H.Mevlüt Baba anma proğramı  görüntülerini için tıklayınız.

2015 ANMA TÖRENİ VE TEŞEKKÜR

Geleneksel anma törenimizin 6.sını idrak ettik

Seyyid Hacı Ahmet Baba ile Seyyid Hacı Mevlüt Baba Yaşatma Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak bu sene 12 Eylül 2015 cumartesi günü Seyyid Hacı Ahmet Baba ile Seyyid Hacı Mevlüt Babayı anma ve anlama törenimizin altıncısını idrak etmiş bulunmaktayız. Bize bu töreni nasip eden Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Bu kutlu yolda uzaktan veya yakından davetimize iştirak eden tüm kardeşlerimize teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Bu töreni Erzurum büyükşehir belediyemizin katkılarıyla Horasan Belediyemiz ile ortaklaşa gerçekleştirdik.

Seyyid Hacı Ahmet Babamızın türbesini yüzlerce kilometreden ziyarete giden insanımızın doğal olarak arabadan inince ilk ihtiyacı sıkıntısını gidermektir. Bay ve bayan taraflarının ayrı olduğu çağa uygun tuvaletlerin yapılması idi. Bu hizmeti külliyemiz hudutlarında gerçekleştiren başta Sayın Horasan Belediye başkanımız Abdulkadir AYDIN beye ve çalışanlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Yine külliye hudutlarımız içerisinde yüzde doksanı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından yapılan şadırvan için başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN beye Genel Sekreter Yardımcısı Zafer AYNALI beye  ve ESKİ İçme Sul.D.Bşk Nuri KALİ beye temsilinden gurur duyduğum derneğim adına teşekkür ederim.

Bu hayırlı hizmetin tamamlanması için Seyyid Hacı Ahmet Baba Türbesi etrafında bulunan viranelerin sahiplerine tebligat çıkarmak sureti ile istimlakların yapılması hususunda Horasan Belediye başkanlığımızın gayretli çalışmalarının sonuçlanmasını sabırla beklemekteyiz. Hudutlarımız kesin belli olduktan sonra Erzurum Büyükşehir Belediye başkanlığımızca ortalama 200 metre ihate duvarlarımızın yapılmasını hemen iç kenarlarının yeşil bant ile ağaçlandırılmasını ve ardından içerideki zeminin kilit taşı ile döşenmesini arzu etmekteyiz. Zira her yıl mutad olarak yaptığımız anma törenlerini zemini kilit taşla döşenmiş alan üzerine kuracağımız platformda gerçekleştirmemiz daha uygun olacaktır.

Gelen misafirlerimizi misafir edebilmek adına giriş katında yüzlerce misafirin namaz kılabileceği, zikir ve sohbet edebileceği, aynı zamanda sünnete uygun yer sofrasında yemek ikram edebileceğimiz devasa bir salona ve hemen yanında bu ihtiyaca cevap verebilecek mutfağa ihtiyaç var. Hemen üst katında en az iki oda eşleri ile gelebilecek misafirlerin kalabileceği içinde banyo ve WC bulunan iki oda, diğerleri ise dervişanın kalabileceği ranza sistemli yatak odalarının bulunduğu bir misafirhaneye ihtiyaç vardır.

Ayrıca Seyyid Hacı Ahmet Babanın ruhunu hakim kılmak ve  kutlu davasına hizmet edebilmek için küçük yaştan temel eğitim şart. Bu arzu ile yöre çocuklarını okutabileceğimiz Diyanet işleri Başkanlığına bağlı  bir Kuran Kursuna sahip olmak derneğimizin nihayi hedefleri arasında yer almaktadır.

Dosta vefa gönüle sultan gerek

Dosta kimdir? Yaman günde yanında olan sıkışma noktasında sana bir kapı aralayabilendir. Cevherin ölçüsü ayarla dostluğun ölçüsüde vefa iledir. Dostluk vefa ile sınanır. Mensup olduğumuz kutlu yolda karşımıza çıkan sıkıntılar bizim Allaha karşı, dostlarımızın da bize karşı imtihanıdır. Bazı karekterler vardır ki ilk imtihanda mensup olduğu kapıyı terk eder ve kendine başka kapılar aramaya başlarlar.

Tasavvuf büyükleri bu yolun erlerini sadakat hususunda sahibinin ayağının tozuna yüzünü gözünü süren, dövseniz kovsanızda kin tutmayan ve sahibinin çadırını başkasının saraylarına tercih etmeyen “kıtmir” misali gönlünü ashab-ı kehfe (mağara arkadaşlarına) bağlayan ve asırlardır ismi dilimizden düşmeyen ve kıyamete kadar da düşmeyecek olan sadık bendelere benzetir.

Elbette mensup olduğu kapıya vefasızlık edip başka kapılarda sadakat aramak küfürdür. Unutmayalım şeriata göre hayat sürenler için meşru sayılan nice hasletler var ki tasavvuf erbapları için kabahattir.

Hacı Ahmet Babanın açtığı kutlu yolda olduğunu zannedenler bu hizmet yarışında hiçbir şeyin ucundan tutmayanlar. Sizin dostluğunuzun ayarı nedir? Sadece sıkıştığınız damı gidip türbesinde ağlamak veya onu vesile kılıp ta dualar etmek… Tasavvufun temel ilkesinin baba himmet oğul hizmettir. Bu hayırlı hizmet karşısında kılını bile kıpırdatmayanlar, sultana vefa bumudur?  Sizi hayra çağırmayan, hayırda önde gitmeyen gerçek mana da rehbermidir?

Her yıl yüzlerce mesaj, bilbodrtlara astığımız duyurular karşısında mezar taşının sükutuna bürünenler. Konuşması gereken yerde susanlar, susması gerektiği yerde konuşanlar…  Vallahi inancımız odurkisultansızgönüle şeytan girer.  Sultana bende olmayanlar davasında yalancı olanlardır.

Kanaatimiz o dur ki: Hizmetin karşısında cirmimiz küçük, yolumuz sırat-ı müstakim yoludur. Hak bellediğimiz yolda yalnız kalsakta safımızı bilip gayretten geri durmayacağız. Zira gönüle sultan dosta da vefa gerek…

 

Eser ve tenkit

Tarih şahittir ki her asırda değer üreten hizmet ehli insanlar olduğu gibi o hizmete hiçbir katkısı olmadığı halde sadece tenkit edenler Hz. Âdemden bu deme kadar var oldukları gibi bu demden kıyamete kadar hep var olacaklardır. Sayesinde itibar gördüğümüz ecdadımızın hayat anlayışını dünya görüşünü hayatına hakim kılanlar ve o uğurda değer üretenler olduğu gibi haksızca o isme duyulan saygıyı sömürenler de olmuştur. Güzel bir atasözümüz var. İnsan ölür kalır eseri, eşek ölür kalır semeri.

Seyyid Ahmed er Rufai oğlu Salih’e: “Oğlum belimden gelenler değil yolumdan gelenler ancak benim evladımdır” diye buyurmuşlar. Evet, sinesi saf kalbi temiz kardeşlerim haksız paye verdiğimiz nice büyük zatların nesli vardır ki o paye onları rahle-i tedrisat önüne oturmaktan alıkoymuş ve onlar tarafından nesnel olmayan özel hallerle cehalet yolu tercih edilmiştir.

İmam Şarani:”Nice nebi ve veli evlatları vardır ki babalarının ismi sayesinde itibar görmüş bu itibarla rahle-i tedrisat önünde oturmamış o yüzdendir ki çokları cahil kalmışlardır” diye buyururlar.

Hz.Adem le Havva annemizin evliliğinden her batında ikiz 22 çoçuğu olmuştur ancak hiçbirisinin alnında peygamberi nur parlamamıştır. Vakta ki Hz.Şit (as) dünyaya teşrif edince bahse konu nur onun alnında belirmiştir. Yani büyük zatların neslinden çok insanlar gelir ancak hizmet çok azlarına nasip olur.Hizmet üretenlerin tenkitçileri ne yazık ki hep kendi yakınlarından olmuştur.

Hz.Rasulullahın islam davasında en büyük hasımları başta kendi amcası Ebu Lehep ve çocukları olmuştur. Hz.Rasulullah Mekkeden Medineye Hicret edince evlerini yine amcaoğlu Akil bin Ebutalip satmıştır. Aynı Akil bin Ebutalip ana baba bir kardeşi Hz.Ali (kv) karşı Muaviye saflarında savaşırken ölmüştür.

Hz.Ali (kv)Sıffın savaşı öncesin de “Ey Kufeliler eğer haksızsam elimi tutun kolumu bağlayın, şayet haklı isem safıma geçin bana destek olun. Zira taraf olmayanlar bertaraf olurlar” diye buyurmuşlar. İnsaf ehli olanlara arzedilir…

13 Eylül 2015

 

Abdulbaki Baba Dernek Başkanı

 


www.errufai.web.tv

 

Bir Ayet

Sure: Ahzab (33)
Ayet :68
   رَبَّنَا آتِهِمْ ضِعْفَيْنِ مِنَ الْعَذَابِ وَالْعَنْهُمْ لَعْناً كَبِيراً
33.Ey Rabbimiz! Onlara iki misli azap çektir ve rahmetinden tamamen mahrum bırak!"