• errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com
  • errufai.com





KUTSAL TOPRAKLAR

NAMAZ VAKİTLERİ

HANGİ TAKVİMİ KULLANIYORSUNUZ ?
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBügün159
mod_vvisit_counterDün286
mod_vvisit_counterBu Hafta1305
mod_vvisit_counterBu Ay7967
mod_vvisit_counterTüm Günler2376373
ÜÇ AYLAR VE REGAİP

TÜM KARDEŞLERİMİZİN MUBAREK ÜÇ AYLARINI VE REGAİP KANDİLİNİ KUTLUYORUZ

REGAİB GECESİ ve FAZİLETİ

Bismihi Teala;

“Muhakkak ki; Allah’ın yeri ve göğü yarattığı günden beri ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır.”    Tevbe Suresi Ayet 36

Resulullah SAV Efendimiz “Receb Allah’ın ayıdır, Şaban benim ayımdır, Ramazan ümmetimin ayıdır” buyurmuşlardır.

Denilmiştir ki: Receb cefayı terk ayı, Şaban amel ve vefa ayı, ramazan ise sadakat ve safa ayıdır.

Receb tevbe ayıdır, Şaban muhabbet ayıdır, Ramazan Hakka yakınlık bulma

ayıdır.

Receb hürmet ayıdır, Şaban hizmet ayıdır, Ramazan nimet ayıdır.

Receb ayında iyilikler kat kat artar, Şaban ayında kötülükler kalkar, Ramazan ayında ikramlar gelmeye başlar.

Mübarek Receb-i Şerif Ayı’nın Fazileti

Receb, Şaban ve Ramazan ayları Mübarek Üç Aylardır. Üç ayların ilki olan Mübarek Receb ayı Kuran-ı Kerim’de Cenab-ı Allah (CC)’ın bildirmiş olduğu haram aylardandır.
Mübarek Receb Ayına “Receb-i Mudar”, “Munsil-ül Esine”, “Şehrullahil Esamm”, “Şehrullahil Esabb”, “Şehrul Mutahhar” isimleride verilmiştir.
Resulullah SAV Efendimiz bu aya “Şehri Mudar” ismini vermiştir. Zira, Mudar kabilesi, bu aya çok tazim etmiş, büyük bilip saygı göstermiştir.
Receb-i Mudar isminin verilmesinin bir sebebi de şudur ki: O ayda müşriklerden bazıları, diğer kabilelerden birine  beddua etti. Onların bu bedduası üzerine Allah Teala o kabileyi helak etti.
Mübarek Receb ayına “Munsil-ül Esine” denmesinin sebebi: Receb ayı geldiği zaman mızraklar indirilir, kılıçlar kınına konur, oklar yaydan çekilir, böylece Receb ayına tazimle ve saygı ile girilir.
“Şehrullahil Esamm“ denilmesinin sebebi ise: Esamm kelime manası olarak ‘sağır’ demektir. Bu ay kulların günahlarını, hatalarını duymaz. Kıyamet gününde kulların hep iyilikleri için şahitlikte bulunur. Bundan dolayı “Sağır Ay” denilmiştir.
“Şehrullahil Esabb” denilmesinin sebebi ise: Allahü Teala bu ayda kullarının üzerine rahmet yağdırır, gözlerin görmediği, kulakların işitmediği nimetlere boğar. 
“Şehrullahil Mutahhar” isminin verilmesini sebebi ise: Bu ayda oruç tutanların günahları ve hataları temizlenir.
Receb-ı Şerif Ayında oruç tutmanın fazileti:

-Bir kimse Receb ayının ilk günü oruç tutar ise, bu orucu bir aylık oruca bedel olur.

-Bir kimse Receb ayında yedi gün oruç tutar ise, kendisine cehennemin yedi kapısı kapanır.

-Bir kimse Receb ayında sekiz gün oruç tutar ise, ona cennetin sekiz kapısı açılır.

-Bir kimse Receb ayının tümünü oruçlu geçirir ise, Allah CC ondan razı olur.

Receb-i Şerif Ayında Kılınacak Namaz Hakkında

Selman-ı Farisi (R.Anh)’den Rivayetle Resulullah SAV Efendimiz şöyle buyurmuşlardır. “ Ya Selman iman edenlerden kadın veya erkeklerden biri bu ayda otuz rekat namaz kılarsa, Allah Teala onun günahlarını siler” Selman-ı Farisi “Ya Resulallah bu namazı ne zaman ve nasıl kılacağımı bana bildir.” diye buyurduğunda, Resulullah SAV Efendimiz:

-Ya Selman! Receb ayının ilkinde on rekat kılarsın. Her rekatında bir kere Fatiha suresini okuduktan sonra üç kere Kafirun suresini okursun, üç kere de İhlas suresini okursun. Namazı bu şekilde kılıp bitirdikten sonra,şöyle duada bulunursun:

“Allah’tan başka ilah yoktur, birdir, ortağı yoktur. Hamd O’na mahsustur, O öldürür, diriltir, O ölmez, diridir. Hayır O’nun elindedir. O her şeye kadirdir. Allah’ın verdiğine kimse engel olamaz, engel olduğuna kimse bir şey veremez. Hiçbir iyilik sahibi kendiliğinden faydalı olamaz. Zira iyilik Allah’tandır.”

“Receb Ayının Ortasında dahi on rekat ve Receb ayının son on günü girdiğinde, bu on gün içerisinde bu namazı on rekat olarak kılarsın” buyurmuşlardır.

MÜBAREK REGAİB GECESİ’NİN FAZİLETİ

Mübarek Receb ayının  birinci günü mübarek bir gündür, gecesi mübarek bir gecedir, ihyâ edilmesi gereken günlerden biridir. Bugün recebin birinci gecesi olduğu için mübarek bir gecedeyiz. İkincisi: Bir cuma gecesi olduğundan mübarek bir gecedir. Onun için de ikinci bir defa mübarektir bu gece.

Regaib, kelime manası itibariyle; çok sevilen, sayılan, pahası ağır olan ihsanlar, fazilet ve bereket demektir. İhsan, rahmet ve affı yağar. Peygamberimiz, bu gecede yapılan duaların geri dönmeyip, kabul edileceğini şöyle buyuruyor:

“Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri dönmez. Yani kabul olur. Bunlar;

- Recebin ilk cuma gecesi,

- Şabanın on beşinci gecesi,

- Cuma geceleri,

- Ramazan Bayramı gecesi,

- Kurban Bayramı gecesi.

Regaib gecesinin gündüzü oruçlu geçirilmelidir. Bu gecede on iki rekat namaz kılınmalıdır. Bu namazda okunacak sureler sırası ile şu şekildedir:

Bir kere Fatiha suresi okunacak, on iki kere İhlas Suresi, Üç Kere Kadir Suresi okunur. Her iki rekatta bir selam verilir.

Tüm İslam aleminin Mübarek Regaib Gecesi ve Üç Aylarını Tebrik eder, Bütün İnsanlığın Hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Allah (CC)’ dan niyaz ederiz..                                                                                                                                   Rufai Seyyitleri

 

 


www.errufai.web.tv

 

Bir Ayet

Sure: Nur (24)
Ayet :51
   إِنَّمَا كَانَ قَوْلَ الْمُؤْمِنِينَ إِذَا دُعُوا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ لِيَحْكُمَ بَيْنَهُمْ أَن يَقُولُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
24.Aralarında (ilahi kitap) hüküm versin diye Allah´a ve O´nun Elçisi´ne çağırıldıkları zaman müminlerin söyleyeceği tek söz: "İşittik ve itaat ettik!" sözü olmalıdır; kurtuluşa, esenliğe ulaşan kimseler de işte böyleleridir: